Vidst du at flyrejser er noget af det mest CO2 slemme du kan gøre? Erstat flyrejsen og oplev i stedet den danske natur. Danmark er fyldt med smukke vandreruter, hvor du kan tage på vandreture. Udover at være en mere bæredygtig ferie, er det også en ferie hvor hele familien kan være med. På en vandretur kan du vælge at sove i shelter eller telt, det kræver blot at du medbringer et liggeunderlag og sovepose.

Liggeunderlag og sovepose går hånd i hånd. For uanset hvor tyk og varm en sovepose du har, kan du ikke undvære et liggeunderlag. Et liggeunderlag beskytter dig mod den kolde jord, så du bedre kan holde varmen. Med et dårligt liggeunderlag er der høj risiko for en dårlig nats søvn, og ondt i lænd og ryg.

 

Forskellige typer liggeunderlag

For den mest bæredygtige vandretur, handler det om at købe udstyr i høj kvalitet der kan holde i mange år. På den måde undgår du at skulle købe nyt hvert år, hvilket er godt for miljøet. Når du skal købe et liggeunderlag, er det vigtigt at finde et holdbart liggeunderlag. Se et udvalg af liggeunderlag, og find et du kan have glæde af i mange år.

 

Overordnet findes der 3 typer af liggeunderlag: oppusteligt liggeunderlag, selvoppustelig liggeunderlag og ikke oppustelig liggeunderlag. Ved de forskellige liggeunderlag er der fordele og ulemper, og de er velegnet til forskellige outdoor ture og rejser. Det er vigtigt du vælger det rette liggeunderlag, der passer til dine behov, så du undgår at skulle købe et nyt kort tid efter.

 

Et selvoppustelig liggeunderlag har en lav pakkevolumen og puster sig selv op. Der er intet behov for en pumpe. Et oppustelig liggeunderlag skal derimod pustes op ved hjælp af en pumpe eller munden. Ydermaterialet på liggeunderlag er yderst holdbart, hvilket er nødvendigt på en outdoor tur. Hvis du vælger et oppustelig liggeunderlag, skal du være opmærksom på at det kan være levende at ligge på, og det til tider kan larme ved bevægelse. Mange af de oppustelige og selvoppustelige liggeunderlag kommer med et reparationssæt, så de kan repareres hvis det skulle komme et lille hul. Det er en mere bæredygtig og billigere løsning at lappe det, end at købe et nyt.

 

Den billigste slags liggeunderlag er et ikke oppusteligt liggeunderlag. Det er oftest lavet af skum, hvilket er et utroligt holdbart materiale, der vil holde i mange år. Med et liggeunderlag er der ikke risiko for at der går hul på liggeunderlaget. Nogle liggeunderlag er lavet af EVA-skum, der giver en høj komfort og isolationsevne.