Hvis du godt kan lide at gøre noget godt for miljøet, så har du måske også før overvejet, om en tandlæge kan være bæredygtig. Det korte svar hertil er: Ja! En tandlæge kan sådan set godt fokusere på at være bæredygtig. Spørgsmålet er bare, om det virkelig er dét, man skal forsøge at finde, når man leder efter en god tandlæge.

 

Hvornår er bæredygtighed vigtigt?

Der er måske nogle, der vil sige, at bæredygtighed altid er vigtigt. Det er måske også rigtigt, men er der ikke nogen situationer, hvor der er andet, der må vægte tungere? Er det f.eks. ikke vigtigere, at du har en tandlæge, hvor det er muligt at få hurtig og nænsom fjernelse af visdomstænder? Når først du skal have fjernet en visdomstand, så vil du måske være ligeglad med, om tandlægen er god til at sortere sit affald, eller om de tænker på at bruge mindre vand eller papir.

 

Hvad er det vigtigste, når man vælger tandlæge?

Hvad er så det vigtigste, når man skal ud og vælge tandlæge? Der er i hvert fald flere ting, der er vigtige, end bæredygtighed. Det er for det første vigtigt, at du har en dygtig tandlæge, hvor du f.eks. kan få fjernet dine visdomstænder på en god og ordentlig måde. Det er også vigtigt, at du har det godt med din tandlæge. Det er trods alt lidt af en tillidssag at læne sig tilbage i tandlægestolen og lade en fremmed rumstere rundt i munden på en. Det er måske særligt vigtigt, hvis man har lidt tendens til at have tandlægeskræk. Her kan det virkelig gøre en verden til forskel, at man føler, man kommer ind til en, som tager ens fobi alvorligt.

 

Du kan være bæredygtig på mange områder

Der er rigtig meget, du kan gøre for at hjælpe miljøet. Det er bare ikke noget, du behøves at medtænke i enhver handling. Hvis du gerne vil være bedre mod miljøet, så kan du f.eks. vælge at skære ned på dit kødforbrug, du kan forsøge at tage flyet mindre, og du kan være bedre til at vælge cyklen frem for bilen. Der er altså masser af ting, du kan gøre, som ikke betyder, at du behøves at gå på kompromis med dit valg af tandlæge. Du kan jo altid spørge din tandlæge, om de tænker lidt på miljøet. I dag tænker de fleste nok på det alligevel, og mon ikke også din tandlæge sorterer skrald?