Cyklen er muligvis det mest miljøvenlige transportmiddel du kan få fingrene i. Danskerne cykler som aldrig før, og det er både godt for miljøet og for folkesundheden. De forskellige storbyer rundt om i landet gør også en god indsats for at få danskerne til at vælge cyklen, med et stort udvalg af bycykler til fri rådighed for byens beboere og besøgende. Mange er måske ikke klar over hvor god en idé det egentlig er at bruge cyklen til hverdag. Cyklerne i dag kan fås både lette og komfortable, så du kan komme hurtigt frem og stadig føle dig godt tilpas, samtidig med at du gør miljøet en tjeneste.

 

Hos alle landets cykelhandlere kan du finde et stort udvalg af hverdagscykler, citybikes og bycykler til brug som transport eller motion. Hverdagscykler er som sådan ikke kendetegnet af noget specielt, du kan i princippet bruge stort set alle cykeltyper som hverdagscykler, hvad enten du er til klassiske bycykler, citybikes, en racercykel eller noget helt tredje.

 

Fælles for mange af disse hverdagscykler er, at de er lavet med fokus på lav vægt og lavt vedligehold. Citybikes i dag er for eksempel som regel udstyret med tre eller syv indvendige gear, et let stel i aluminium, et par vedligeholdelsesfri bremser og oftest et par punkterfrie dæk. Med en sådan samlet pakke er det begrænset hvor meget du behøver at vedligeholde. Du skal egentlig bare koncentrere dig om at træde i pedalerne, og gøre både dig selv og miljøet en tjeneste.

 

En bycykel er ofte hurtigere i de større byer end både bil og offentlig transport. Med cyklen oplever du ingen kø, og i Danmark er vi heldige at der for cyklisterne er gjort en stor indsats for fantastiske cykelforhold dér hvor der er brug for det. Du kommer altså hurtigt rundt på citybikes, bycykler og hverdagscykler og du har samtidig mulighed for at nyde omgivelserne og den friske luft på din vej.

 

I cyklernes verden skelner man ofte mellem klassiske bycykler og mere sporty citybikes som hverdagscykler. De klassiske bycykler er kendetegnet af en oprejst siddende position på cyklen, mens de mere sporty citybikes har en mere aggressiv og foroverbøjet geometri. Begge cykeltyper får dig hurtigt frem, men det kan være en idé at prøve én af hver, så du får en idé om hvilken der fungerer bedst som hverdagscykel for dig.

 

Cyklen er det grønne, bæredygtige valg når du skal transportere dig rundt i byen. Om der er tale om klassiske bycykler eller sporty citybikes gør ikke det store til eller fra. Du kommer hurtigt omkring, og så får du samtidig en god portion motion og frisk luft når du vælger cyklen. Man kan finde både hverdagscykler hos cykelhandlere over hele landet. Du behøver desuden ikke en formue for at få en model af høj kvalitet, for et par tusind kroner er du glimrende kørende, og klar til at bruge din cykel til hverdag.