Synes du ligesom mange andre boligejere, at dit uderum er noget af helligste i dit hjem? Det er ikke alle boligejere, der går lige meget op i deres haver. Hos nogle er deres have meget minimalistiske, hvorimod hos andre er frodige dynger af flora. Herudover er nogen der har særlige installationer såsom sportsområder, solbadning, pool, carporte, garager mv.

Selvom to haver er langt fra ens, er der en del boligejere, der synes at privatliv og sikkerhed er noget af det vigtigste. Uvedkommen færdsel kan hurtigt følelses som en besudling og fjendtlig besættelse af ens uderum. Ligeledes kan det også være komprimering og krænkelse af ens privatliv. Mange foretrækker at kunne nyde en kop kaffe i deres have i fred, eller foretage en vilkårlig aktivitet uden at blive nedstirret.

Opsæt en mur

I mange tilfælde er det ens have og bolig, der er det første, som nysgerrige forbipasserendes blikke støder på vejen. Er din have åben, vil der være frit slag for alle, når det kommer til at kigge ind. Dette betyder også at indbrudstyve og uvedkommende, kan komme besværet hen og lave hærværk, indbrud og lignende.

Du kan her gøre brug af et par løsninger til at imødekomme disse problematikker. En meget populær almindelig metode er at anskaffe sig et hegn. Der findes et hav af muligheder, når det kommer til valget af hegn og kombinationer. Der findes mange forskellige hegnløsninger, hegn i forskellige farver og materialer. Endvidere også hegn med forskellige funktioner. Eksempelvis egner nogle hegntyper sig bedre som sikkerhedshegn end andre.

For at komme bedst afsted, bør du tage udgangspunkt i dine aktuelle behov, samt dit hjems stilmæssige udtryk. Med andre ord; husk at tage designet med i betragtning. På den måde kan du afgrænse din søgning til en mere håndgribelig volumen.

Endvidere kan det være meget behjælpeligt at gøre sig klog på Hegnsloven og eventuel lokal lovgivning indenfor hegn, da du på den måde kan finde ud af, om dit valgt hegn er tilladt og lignende.

Ikke glem indgangen

Når du har fundet den hegnsløsning, der passer bedst til dine behov, bør du som det næste undersøge mulighederne indenfor porte. Ikke alle porte er lige gode, når det kommer til beskyttelse af hjemmet. Har du en indkørsel eller hovedindgang, kan det være behjælpeligt at installere en automatisk skydeport til indkørsel. Ved at gøre brug af en skydeport, kan du drage fordele fra både en port, men også et hegn. En skydeport besværliggør ligesom et hegn, indtrængen fra uvedkommende. Samtidigt fungerer porten også som en dør, men giver derimod en bedre og mere effektiv adgangskontrol end en almindelig havelåge.

Det er vigtigt at have in mente, at et hegn ikke er lige så effektiv, som det burde være, hvis der er en eller flere ukontrollerede åbninger.