Vi kender alle sammen til vigtigheden af hygiejne, men kender du også til forskellen på de sæber, du bruger til at opretholde den? Der er nemlig nogle ret vigtige forskelle på flydende sæber og sæbebarer. Det kan være overraskende at lære, at sæbebarer måske er det bedste valg for dig.

Fordelene ved en sæbebar

Når du køber en god sæbebar, vil den ofte være lavet i hånden, og den vil være lavet af helt bestemte udvalgte ingredienser. Det gør, at der er færre skadelige kemikalier og færre hormonforstyrrende stoffer i sæbebarer, end der er i flydende sæber. Det kan være kemikalier såsom de konserveringsmidler, der holder sæben flydende. Det gør også en forskel for miljøet, når du vælger en sæbebar, for valgte du flydende sæbe, ville de kemikalier komme med ud i vores vand via afløbet. Derudover er sæbebarer primært lavet af naturlige planteolier af for eksempel kokos og oliven, mens flydende sæber typisk er lavet af syntetiske olier.

Udvalgte ingredienser

En sæbebar er lavet med nøje udvalgte ingredienser, og det gør det nemt for dig at finde en, der passer til dit behov. Du kan finde sæbebarer med duft af citrongræs eller mynte eller lavendel, og du kan føle dig sikker på, at duften er naturlig og ægte, i stedet for at den er lavet af kemikalier, der aber efter. Derudover gør en sæbebar det nemt at finde det, du leder efter; måske skal den være til sensitiv hud, måske skal den være passende til børn, måske vil du have en økologisk sæbebar eller en vegansk sæbebar; der er mange forskellige muligheder, så du kan sagtens finde en, der efterkommer dine behov.

Pynter på badeværelset

Sidst, men ikke mindst, gør sæbebaren også en forskel på dit badeværelses look. Flydende sæbe kommer oftest i en plastikflaske, der kan have mange forskellige farver og motiver på, som kan virke forstyrrende på badeværelset. En sæbebar er langt flottere, og den skal blot ligge på en lille sæbeskål, som også pynter. Derudover er det godt at vælge flydende sæber fra, da du på den måde også besparer miljøet fra mere plastikforbrug.

Sund sæbe

Kort sagt er en sæbebar er godt, sikkert, sundt og miljørigtigt valg. Den passer på din hud og på vores miljø, og den passer perfekt ind på dit badeværelse. Undgå unødige kemikalier og ekstra plastik; der er ikke nogen grund til at have mere af det i sit liv end nødvendigt.