Det er vigtigt, at vi passer godt på miljøet og gør vores bedste for, at undgå så meget som muligt at skade det mere end højest nødvendigt. Går du op i miljøet, og ønsker du at blive mere bæredygtig, så får du her et par gode råd til små ting, du kan gøre i din hverdag for at blive mere bæredygtig og passe bedre på miljøet.

Stop med at købe nyt hele tiden

I stedet for hele tiden at købe nyt tøj, sko, tasker og andet, så kan det være en god ide at gøre sig mere i genbrug, så du ikke er med til at støtte op om masseproduktionen af tøj. Der bliver konstant produceret nyt, og når vi bliver trætte af dette, køber vi blot nyt igen. Selvfølgelig kan vi ikke altid helt undgå at købe nyt indimellem. I dette tilfælde kan du blandt andet være god til at købe bæredygtigt tøj. Der findes eksempelvis det bæredygtige tøjmærke Basic Apparel, som udelukkende anvender miljøvenlige materialer i deres tøjproduktion.

Reducer dine rejser sydpå

Jo mere du rejser i fly, des mere bidrager du indirekte til den store udledning af CO2. Hvis du vil på ferie, kan du eksempelvis nøjes med at flyve til at destination i Europa, så du ikke skal så langt. Du kan selvfølgelig også vælge at holde ferie hjemme i Danmark. Sommerhusture kan altså også noget helt specielt, og der er ikke noget som at at sidde udenfor i haven i den dejlige sommervarme i de lækre franskinspirerede Fermob havemøbler.

Spar, spar, spar

Du har hørt det før. Spar på vandet – især det varme. Og der er mange måder, hvorpå du kan spare lidt ekstra i hverdagen. Et godt sted at starte er at reducere badetiden og de lange, varme bade. Du kan ligeledes sørge for at anvende eco-programmerne på henholdsvis opvaskemaskine og vaskemaskine.

Vælg cyklen fremfor bilen

Prøv så vidt som muligt at bruge bilen så få gange, som du kan. Kan du alligevel sagtens tage cyklen eller gå, så gør det, og brug dermed kun bilen, når det er virkelig nødvendigt, eller når du skal langt. De fleste bruger bilen, selvom de ligeså godt kunne have valgt et andet transportmiddel i stedet, og det er med til at skade miljøet endnu mere. Du kan også vælge at benytte dig af offentlig transport, så transporten samlet set udleder mindre CO2, end hvis du havde taget bilen hver dag.