Besøg de fynske slotte og herregårde

Kører man rundt langs de små, snoede veje på Fyn, vil man med al sandsynlighed støde på både slotte og herregårde på sin tur. Fyn er fyldt med eventyrlige og smukke slotte samt herregård, hvis historie har enestående og interessant.

 

Ydermere er den vidunderlige arkitektur et besøg værd – hvad end det er fra yder- eller indersiden. Det er nemlig de færreste slotte og herregårde, som man må besøge. Mange af disse bygninger er private, og huser til dagligt familier. Ikke desto mindre kan herlighederne betragtes udefra – og flere steder er det tilladt at besøge parken/haven, der hører til. Afgjort og helt bestemt et besøg værd!

 

Mange af slottene og herregårdene er som taget direkte ud af et eventyr skrevet af den fynske stolthed, H.C Andersen. Som efter sigende også har besøgt flere af de prominente slotte og herregård i sin tid.

 

Jeg kan i øvrigt anbefale

 

At man tager på en vaskeægte rejse i H.C Andersens fodspor. Det kræver blot, at du downloader appen med navnet, H.C. Andersen Trail – som i øvrigt er gratis. Appen vil guide dig gennem det fantastiske, fynske landskab og fortælle dig sjove og unikke historier om de forskellige steder, du kommer forbi på din vej.

 

Appen sørger for, at du får sent kanter af Fyn, som du måske ikke havde besøgt før. Jeg kan varmt anbefale dig at gøre det på en varm og dejlig sommerdag. Det havde jeg selv fornøjelsen af sidste sommer, og gør det glædeligt igen, når temperaturen siger plus grader, og solen atter skinner.

 

Besøg herregården ved Langesø

 

I Nordfyns kommune findes Langesø – en herregård i fantastiske omgivelser. Jeg går turen rundt om søer flere gange månedligt til store glæde. Herregården er ikke åbent for offentligheden – men takket være den store sø og det smukke, naturskønne område, som støder op til herregården, kan offentligheden sagtens få glæde af herlighederne. Desuden afholdes der julemarkeder i december måned årligt.

 

Dallund Slot er også et godt bud!

 

I Søndersø kommune finder du Dallund slot – der ligesom ovenstående ikke er åbent for offentligheden, men med en beliggenhed i den smukke, fynske natur og med en stor sø og en anlagt rute, er Dallund Slot et oplagt bud.

 

Eller hvad med Egeskov Slot?

 

Ønsker du at besøge et slot indefra? Så er Egeskov et genialt og fantastisk bud! Egeskov er indrettet som museum og har tilmed også en fantastisk slotshave, hvor du kan prøve kræfter med en masse forskellige ting.

 

Der findes altså mange fantastiske slotte og herregårde på Fyn – og med smukke Slotshaver til. Så hvis du kommer på de kanter, skal du ikke snyde dig selv for et besøg. Spørgsmålet er så bare hvilken herregård, som du prioriterer at besøge først?