I dag er der stort fokus på klima og miljø over hele verden. Én af de helt store syndere er den emballage, som virksomhederne bruger til at sende bl.a. pakker. Rigtig mange virksomheder bruger i større eller mindre omfang plastik emballage til forsendelser – eksempelvis som “omslag” eller i form af pakkefyld.

 

Plastik er som bekendt én af de værste syndere, og sætter et stort aftryk på klimaet – bl.a. ved at plastikaffaldet ofte havner i naturen over hele verden. Når plastik ender i naturen og i havet, skader det ikke kun klimaet men også vores dyr.

 

Minimer plastik eller genbrug det

 

Sidder du i en virksomhed, der af den ene eller den anden årsag er nødsaget til at benytte plastikemballage, er der gode råd at hente. Genbrugsplast giver et langt mindre miljøaftryk end “ny” plastik gør.

 

Erstat plastik med pap

 

Hvis du vil sætte et mindre aftryk på klimaet med dine forsendelser, bør du erstatte din plastikemballage med pap. Udover at sætte et mindre klimaaftryk, er pap også en mere sikker emballage – specielt hvis du sender skrøbelige varer som glas.

 

I dag er det næsten en umulig opgave, at købe papemballage som ikke er enten FSC eller PEFC certificeret. Klimacertifikaterne er din sikkerhed for, at din emballage overholder alle klimastandard og et ansvarligt skovbrug.

 

Vil du tage skridtet videre, kan du endda vælge at benytte genbrugspap. Genbrugspap er ikke mærkbart dyrere end “almindelig” pap. Til gengæld får du gevinsten ved lavere Co2 udledning.

 

Klimakompenserede pakker

 

Hvis du har klimaet for øje, kan der være stor forskel på hvilket fragtselskab, du sender dine pakker med. GLS, DAO, Bring og Postnord er de mest benyttede fragtfirmaer herhjemme, men de tilbyder ikke samme muligheder for miljøvenlige forsendelser.

 

Hos Postnord kan du, mod et frivilligt gebyr, få klimakompenseret alle dine forsendelser. konceptet kalder de for “pakker med omtanke” og det viser dine kunder, at du tænker på miljøet. Når du vælger pakker med omtanke hos Postnord, bidrager du til danske projekter som er medvirkende til at kompensere for CO2 udledningen af dine forsendelser med Postnord.

 

Du kan få klimakompenseret dine forsendelser for bare 10 øre pr. pakke. Beløbet støtter natur og vådlægningsprojektet i Hals Mose og bidrager til, at CO₂ udledningen fra pakketransporten kompenseres allerede fra slutningen af 2021

 

Vis dine kunder, at du tænker på miljøet

 

Når du sender pakker med omtanke hos Postnord, har du mulighed for at downloade og printe dine egne klistermærker med logoet for “pakker med omtanke”. Logoet viser, at pakken er klimakompenseret, så dine kunder ikke er i tvivl om din klimahensyn.

 

Er du i tvivl om, hvor meget CO2 du udleder når du sender pakker? På Postnords hjemmeside kan du finde en miljøberegner, som kan hjælpe dig med at beregne dine forsendelsers klimaaftryk.