Når du køber din drømmebolig. Du har endelig købt et helt fantastisk hus. Det har alle de rum du ønsker, der er to badeværelser. Du har ikke brug for at få lavet et nyt badeværelse. Børneværelserne er perfekte. Du har mulighed for god indretning i hjemmet. Du har en dejlig stor have med dejlig udsigt og mulighed for en masse barbeque grill aftener med en god øl i hånden. Det ser helt perfekt ud, lige indtil du kommer op på luftrommet og kan se, at en af rørene har lækket noget vand, som har skabt en fugtskade. Nu har du skimmelsvamp i loftsrummet. Hvad gør man i sådan en situation? Det er netop det vi i artiklen vil adressere.

Vi kommer ind på, hvordan du screene efter skimmelsvamp, hvorfor det vigtigt at gøre og hvem der er rigtig gode til skimmelsvamps undersøgelse.

Det korte svar er:

Brug NESS til at få lavet en skimmelsvamps undersøgelse i hjemmet – helst inden du køber det. Et andet godt råd er få aftalt med din ejerskifteforsikring, at skimmelsvamps angreb er forsikret. På den måde sidder du ikke med en skade på over 50.000 DKK.

Det lange svar er:

Du skal have styr på nogle ting inden. Du skal først og fremmeste sikre, at din ejerskifteforsikring dækker skimmelsvamps angreb og fugtskader i hjemmet ved overtagelse af boligen. Du skal se tilstandsrapporten igennem grundigt. Eventuelt kan du hyre et rådgivningsfirma som fx NESS. De kan hjælpe dig med at få lavet en undersøgelse inden. Du kan også snakke med sælgeren af huset og få ham til at lave en undersøgelse. På den måde kan du være sikker på, at du ikke hænger på en masse ekstra omkostninger, når du har købt drømme huset. Tilbage er der kun at sige: Held og lykke med jagten på drømme huset.