Dette indhold er sponsoreret.

Vi er begyndt at høre om bæredygtighed på daglig basis. Det dukker op i mange forskellige sammenhænge, og de fleste af os vil gerne bevare vores gode samvittighed. Det er ingen hemmelighed, at vi belaster vores planet mere end nogensinde før. Politikerne har endelig indset alvoren, hvilket ses af forskellige klimaaftaler, der bliver indgået.

Hvis vi skal kunne overlevere planeten til de kommende generationer i nogenlunde samme stand, som den er i nu, er vi alle nødt til at gøre en indsats. Men hvad bør vi gøre? Der findes både store og små tiltag, hvilket vi ser nærmere på her.

Hvad kan du selv gøre?

Du kan begynde at handle bæredygtigt. Det gælder både, når du handler i supermarkedet, men også når du skal isolere dit hus. Her kan du vælge at bruge polystyren plader, som er et bæredygtigt valg. Polystyren-plader har også har en god isoleringsevne. Med andre ord kan du tænke bæredygtighed ind i både stort og småt. Her giver vi dig 9 tiltag, du kan tage til dig, hvis du vil bidrage til en grønnere planet:

  1. Køb økologisk. Det kan godt være, at det er en anelse dyrere, men det er bedre for vores planet. Du slipper ligeledes for at indtage diverse sprøjtemidler i din mad. Det smager også bedre.
  2. Når du er ude at handle, kan du huske at tage en gammel pose eller en stofpose med. Så slipper du for at købe en ny og belaste miljøet yderligere.
  3. Lad bilen stå, hvis din rute er inden for en rimelig cykelafstand. Du kan også tage bussen eller toget. Dermed udleder du mindre CO2.
  4. Sluk for vandet i badet, mens du alligevel sæber dig ind eller barberer dig.
  5. Stop madspild. Lav kun det, du har behov for, eller giv dine rester videre, hvis du ikke selv får dem spist.
  6. Sælg eller giv dine ting videre til nogen, der har behov for dem, frem for at smide dem ud.
  7. Overvej det en ekstra gang, inden du køber nyt tøj. Har du virkelig behov for tøjet? Køb heller få kvalitetsklæder, der holder længere, og som du vil være glad for i lang tid, end meget tøj af ringe kvalitet, som du vil være glad for i to uger.
  8. Sortér dit affald. Når du sorterer dit affald, kan materialerne nemlig bruges igen til at lave nye produkter.
  9. Indfør kødfrie dage. Vi ved godt, at de fleste danskere er glade for kød, men kødproducenterne er nogle af de største syndere, når det kommer til CO2-udslip. Start småt med en kødfri dag om ugen – du vil blive overrasket over, hvor mange lækre alternativer der er til kød.

Det skal siges, at du ikke behøver at gå all-in. Vælg et par initiativer, og brug f.eks. polystyren-plader, når du skal isolere dit hus. Hvis det skal være holdbart i det lange løb, så start småt. Tag nogle råd til dig, og byg videre derfra. Dermed kan du være med til at sikre bedre betingelser for vores planet.