Dette indhold er sponsoreret.

Det skal ikke være en sværere opgave end som så at give haven en opløftning. Faktisk kan nye belægningssten langt hen ad vejen være løsningen, hvis du gerne vil gøre noget ekstra ud af din have. Det kan for eksempel være, du har en terrasse, der i den grad trænger til nye sten. Det kan også være, du har en eller flere gangstier i haven, som godt kunne bruge nogle gode, kvalitetssikre belægningssten. I denne artikel kan du finde tips og tricks til at vælge de perfekte belægningssten og graveskovl, hvis du skal grave i forbindelse med en ny terrasse eller indkørsel.

Sådan kommer du i gang med at vælge de rette belægningssten

Når du skal i gang med at vælge belægningssten til haven eller terrassen, er det først og fremmest vigtigt, at du overvejer farver, størrelse og tykkelse. Som du måske allerede bekendt med, findes der et utal af forskellige belægningssten på markedet. Derfor skal du også tage stilling til, hvilken forhandler du ønsker at gå til, når du skal vælge sten.

For eksempel findes der fire forskellige belægningssten ved navn Hollændersten, Holmegårdssten, Gl. Skagen kvadrat og Kabella. Men det er blot fire ud af mange forskellige sten. Derfor kan det for mange godt føles uoverskueligt at skulle træffe det endelige valg, da stenene som bekendt skal ligge i haven mange år ud i fremtiden.

Af disse årsager er det vigtigt, at du giver dig god tid i selve beslutningsprocessen. En sådan beslutning er næsten umulig at træffe over natten, da mulighederne er mange. Et godt udgangspunkt kan derfor være at lade dig inspirere af andre haver og terrasser, så du på forhånd har en idé om, hvordan du gerne vil have, din have skal komme til at se ud. Du kan desuden overveje, om dine belægningssten skal være enkle og stilrene, eller om de gerne må være farverige og mønstrede.

Supplér med en graveskovl

Hvis du for eksempel skal lave en ny terrasse eller indkørsel i samme ombæring, som du skal lægge belægningsstenene, kan du overveje at supplere med en graveskovl. Graveskovle fås hos mange forskellige forhandlere og i diverse udgaver. Her er det vigtigt, at du især har øje for kvaliteten, så du ender med at købe en slidstærk graveskovl, der er i stand til at flytte så store mængder jord som muligt.

Graveskovlen er designet sådan, at den kan anvendes med og uden tænder, samtidig med at den nemt kan afmonteres og skiftes alt efter behov. Her er det selvfølgelig vigtigt, at du finder den model, der passer bedst til din maskine. Det kommer blandt andet an på, hvor mange tons maskinen vejer. Har du brug for professionel rådgivning til at vælge den rette graveskovl, kan du altid forhøre dig hos forhandleren.