Som tiden skrider frem af gøre vores fokus på klima og sundhed det også – og heldigvis. Det er vigtigt at vi passer på os selv og på miljøet. Men om man decideret kan lave Co2 venlig aftensmad er lidt et spørgsmål for sig og måske endda også en holdningssag. Det kommer jo an på, hvad man spiser og hvordan man tilbereder maden og om man gør det. I denne artikel kan du læse mere om, hvordan du kan skåne miljøet og samtidig blive klogere på om du kan lave Co2 venlig aftensmad.

Spar på Co2 ved køb af de rigtige råvarer og ved ordentlig tilberedelse af maden

Kødspisere bruger mere Co2 ved at tilberede deres mad og det lyder måske fordomsfuldt, men det er lidt nemmer og langt sundere at spise en rå gulerod, end det er at spise en rå kylling. Det er essentielt at kødet bliver stegt ordentligt ellers kan du blive meget syg. Grøntsager og frugter kan du spise uden du tilbereder dem og det kan du faktisk også med meget andet. Men hvis du vil spare Co2 skal du også tænke på, hvilke råvarer du bruger, da nogle råvarer bliver produceret med mindre Co2 udslip end andre, for eksempel økologiske råvarer. Mange nye køkkenapparater findes heldigvis også i miljøvenlige varianter og derfor vil kvaliteten af disse også kunne have en indvirkning på dit Co2 udslip når du laver mad. En ret der ikke kræver meget tilberedning, men som stadig er en god og bombastisk middagsret er klart brændende kærlighed. Du skal have gang i en gryde og en pande og voila et skønt måltid er klar til at blive serveret.

Brændende kærlighed og kartoffelsalat – to skønne retter

Du kan også gå all in og lave en ekstravagant middag, her kan du med fordel benytte dig af denne luksus opskrift på brændende kærlighed. Der er intet bedre en god gammeldags dansk mad og brændende kærlighed uanset form kræver ikke meget tid på komfuret og slet ikke, hvis du skære kartoflerne lidt ud inden du koger dem. Kartofler er en del af det danske køkken og der findes mange lækre opskrifter, som vil efterlade dig mæt uden at du vil påvirke dit Co2 udslip for meget. Du kan for eksempel lave en nem og hurtig kartoffelsalat, denne vil mætte så meget at du ikke behøver at tilberede alverdens kød og tilbehør og på den måde kan du skåne miljøet en god del.