Der er gennem årene kommet mere og mere fokus på bæredygtighed. Det gælder både privat og i erhverv. Flere og flere hustande er begyndt at sortere deres affald, så mere kan genavendes og derved mindske spild. På virksomhederne er der begyndt at komme mere fokus på, hvordan de kan lave små ændringer, som er bedre for miljøet. Her kan du læse mere om, hvordan pap kan være en kæmpe del af jeres plan om at blive mere bæredygtige.

Pap er nemt at genbruge

Når man skal tænke bæredygtigt, så er genbrug et vigtigt begreb. Hvis du kan bruge noget igen og igen, så mindsker du dit behov for at købe nyt. Hvis du tænker på en stofpose, som kan bruges i flere år, så kommer du til at spare hundredevis af plastikposer. Dette er et eksempel på noget, som kan genbruges, uden at skulle laves om. Når du sorterer dit affald, så er det for at tage det fra, som kan genbruges. Materialer, som glas og metal, kan nemt genbruges, da de kan smeltes om. Det betyder, at metallet fra tundåser kan ende med at blive noget helt andet, efter du har smidt det ud. Faktisk gælder det helt samme for pap og papir. Når du smider en stak pap og papir ud, så kan det faktisk nemt genbruges. Pap kan opløses i vand, hvor det kan blendes og laves om til nyt pap og papir. Så selv hvis du er kommet til at ødelægge en kæmpe flyttekasse, så kan den sagtens blive brugt som papkasse igen. Derfor er mange steder begyndt at anvende f.eks. papkrus og paptallerkner i stedet for plastik, da pap nemt kan genbruges og anvendes igen.

Køb bæredygtigt pap

Selvom pap er nemt at genbruge, så er der måder at øge bæredygtigheden på. En papkasse lavet af FSC-certificeret papir fra et bæredygtigt skovbrug, er sundere for miljøet. Disse typer af skovbrug sørger for at plante nye træer for dem, de skærer ned, hvilket holder bæredygtigheden oppe. På den måde holdes populationen af træer i området oppe. Hos www.systemkassen.dk kan du finde papkasser lavet af FSC-certificeret papir, som kommer med deres eget bæredygtige system. Efter brug indsamles papkassen på genbrugsstationerne, som sælger dem til en papfabrik, der laver nye papkasser af dem. Disse nye papkasser kan så igen sælges videre til f.eks. butikker og webshops, som bruger dem til at sende varer ud til kunderne. Når kunden så indleverer papkassen til genbrugsstationen sluttes ringen. På den måde, er materialet altid i rotation, så det bliver anvendt igen og igen, også selvom selve produktet ikke kan benyttes flere gange. Derfor er pap det foretrukne valg af bæredygtigt materiale i mange situationer, da det er nemt at genanvende uden for mange ressourcer.