Som lejer eller ejer af en bolig er det vigtigt at sørge for at få vedligeholdt sine kloakrør og afløb i boligen. Hvis ikke man sørger for ordentlig vedligeholdelse, så risikerer man nemlig at få problemer med tilstopninger og skader på rørnettet. Tilstopninger og skader på rørnettet kan føre til skader på dit inventar og bolig, eksempelvis ved at vand flyder over, og der opstår deciderede oversvømmelser. Vi har samlet lidt gode tips til at undgå tilstopninger og skader på sine kloakrør og afløb, og hvad man kan gøre hvis uheldet alligevel er ude.

Sørg for at få vedligeholdt dine kloakrør og afløb

For det første bør man være meget varsom og opmærksom på hvad man smider i sine kloakrør og afløb. Materialer og produkter som hygiejnebind, vådservietter og lignende bør især undgås, da disse former for materialer og produkter nemt hober sig op, og derved hurtigt bliver årsag til tilstopninger. Ligeledes bør man heller ikke skylle kemikalier ud, da disse har en skadelig effekt på rørnettet.

Man bør derudover være grundig i den løbende vedligeholdelse og rengøring, hvor man som minimum et par gange om måneden med fordel kan fjerne hårrester og andet skidt fra sine afløb. Sørg i den forbindelse for at få renset propper og riste grundigt, og for at komme så dybt ned i afløbene som muligt, så du får fjernet mest muligt. Efter rengøringen er det effektivt at skylle efter med nogle liter kogende vand, da det kogende vand får ophobet slim, fedt og andet skidt til at gå i opløsning.

Man kan dog ikke undgå at der før eller siden opstår problemer, da der helt naturligt vil ophobe sig skidt, slam og andet, som med tiden vil føre til tilstopninger, og i slemmere tilfælde til skader på rørnettet. Så hvad gør man når problemer med tilstopninger og skader på rørnettet opstår, og man ikke selv har mulighed for at komme problemet til livs? I sådanne tilfælde må man have fat i en autoriseret håndværker med speciale i kloakservice.

Få hjælp af en autoriseret kloakmester

En autoriseret kloakmester er din bedste løsning hvis du oplever tilstopninger og skader på rørnettet, som du ikke selv kan udbedre. Kloakmesteren vil i første omgang besigtige opgaven, og på den måde få overblik over skadens omfang. Er der behov vil kloakmesteren benytte sig af en TV-inspektion, for at kunne se dybere ned i rørnettet et kamera og en skærm. Dernæst vil arbejdet med selve tilstopningen eller skaden påbegyndes. Ved slemmere tilfælde vil kloakmesteren gøre brug af en slamsuger, for at suge overskydende væsker og slam væk. Der kan også være behov for en spuling af kloakrør og afløb, for på den måde at spule tilstopningerne væk med en højtryksspuler.

Når arbejdet er vel overstået har du samtidig en garanti for at arbejdet er udført ordentligt og er holdbart i længden, i det at kloakmesteren er underlagt en kvalitetssikring. Du kan altså være sikre på at du er i trygge hænder med en autoriseret kloakmester.