Plettede og bakteriefyldte tæpper pynter ikke i hjemmet. Og derfor kan man fristes til at få renset tæpperne ofte, og med stærke kemikalier, for at få dem mest muligt rene.

Men det er ikke det mest optimale for tæppernes holdbarhed, eller det mest bæredygtige for miljøet.

Snavs og bakterier

En af de hyppigste årsager til at få renset sine tæpper er pletter. Det er let at se og er oftest irriterende for øjet, når du har fået en plet på tæppet. Men det kan være en god idé at få renset tæpperne hyppigere end de bliver plettede. Med en effektiv desinficering af tæppet fjernes både usynlige bakterier, og i samme ombæring også eventuelle lugt.

Hvis tæppet lugter, kan man fristes til at skifte det ud. Men det er dyrt for pengepungen og er et overforbrug der ikke er nødvendigt. Det er mere bæredygtigt for planeten at beholde tæppet så længe du kan, ved at få det renset når det trænger, fremfor at udskifte det helt.

Miljøvenlige produkter

Der er stor forskel på hvor miljøvenlig en rensning dine tæpper får, men det har ikke betydning for hvor rene de bliver. Det er ikke nødvendigt at bruge skrappe kemikalier, for at opnå et helt rent resultat af rensningen.

Ligeledes gælder det, at mængden af vand heller ikke er afgørende for hvor rent tæppet bliver af behandlingen. Færre kemikalier er bedre for miljøet, og mindre vand er mere bæredygtigt, da der ikke spildes unødvendige ressourcer i processen. Den skånsomme metode er endnu en faktor for hvor lang holdbarhed dine tæpper har.

Forebyggelse

Når du har fået renset dine tæpper er de mest modtagelige overfor ny snavs og bakterier. Derfor kan det være en fordel at få dem imprægneret efter behandling. Det forlænger tæppets levetid, og hvor ofte det er nødvendigt at rense dem.

Imprægneringen forhindrer skidt og snavs i at sætte sig i tæppet, og holder det rent og pænt i længere tid. Ved at forlænge intervallerne mellem hvor tit tæppet bliver renset, holder tæppet i endnu længere tid, og det er mere bæredygtigt for både tæppet og miljøet.

Pas på både miljø og økonomien

Ved at vælge den rigtige rensning af dine tæpper gør du både miljøet og dig selv en tjeneste.

Vælg derfor med omhu et sted der både passer godt på dine tæpper, men giver dig det bedste resultat. Se mere her, hvis du vil vide mere om hvordan dine tæpper kan renses både bæredygtigt og grundigt.

Rengøring, økonomi og miljø kan godt gå hånd i hånd, så længe du er opmærksom og laver lidt research for at finde de rigtige produkter.