Sundhed drejer sig ikke kun om dit helbred, det drejer sig også om en større helhed. Ja det er klart at vi skal passe godt på os selv, spise korrekt og motionere ordentligt. På den måde lever vi længere og yder generelt vores bedste, men sundhed er så meget mere end “bare” det. Sundhed er også vores at passe på os selv mentalt, passe på andre, have et velfungerende samfund og økonomi. Sundhed er også økologi og bæredygtighed, på denne måde passer vi godt på os selv, hinanden og vores jord. I denne artikel kan du få mere indsigt i, hvorfor bæredygtighed og økologi er vigtigt – også når du køber tøj.

Bæredygtigt tøj er fremstillet med et minimalt brug af kemikalier

Bæredygtigt tøj, kan være økologisk modetøj. På angivne link finder du en masse forskelligt økologisk og bæredygtigt modetøj. Økologi er et nødvendigt fundament for en bæredygtig fremtid, derfor er det vigtigt at købe økologisk. De materialer økologisk tøj er lavet af er fremstillet med et minimalt brug af kemikalier, hvilket betyder at økologisk tøj ikke kun er sundt for dig og din hud, men også for miljøet. Når du køber bæredygtigt tøj, så er du også med til at gøre en forskel for en hel industri, nemlig modeindustrien. Modeindustrien er en af de største industrier i verdenen og hjælper du med at skubbe den branche i den rigtige retning kan du også gøre en forskel for et bedre miljø og for et bedre arbejdsmiljø.

Hvordan ved du om tøj er bæredygtigt?

Der er mange producenter af bæredygtigt tøj, men når man står og handler kan det være svært at huske alle navnene på mærkerne. I dette afsnit kan du få hjælp til, hvordan du bedst muligt sikre dig for at du køber bæredygtigt tøj. Først og fremmest ville det være en god idé at kigge på mærket, her kan du se, hvilket land tøjet er produceret i. Vælger du et dansk eller europæisk produceret mærke så sikre du dig allerede der en masse fordele. Først og fremmest ved du at fragten fra producenten til butikken ikke er så lang, dette spare miljøet for en masse skadelige stoffer. Ydermere er du sikret minimalt brug af kemikalier. Vidste du at Danmark er en af de lande med de strengeste krav, når det gælder kemikalier i forbindelse med tekstilfremstilling? I modsætning til for eksempel Asien, hvor der oftest bliver brugt skadelige kemikalier, som ikke kun er skadelige for dig, men også dem som fremstiller tøjet. Prisen på tøjet kan faktisk også være en indikator på, hvorvidt tøjet er bæredygtigt eller ej. Nu lavere pris på tøjet, nu lavere pris er der også brugt på produktionen samt lønninger.