Hvad betyder bæredygtighed?

Bæredygtighed handler om, hvordan vi skal passe på jorden, så den ikke tager skade af den måde, vi lever vores liv på. Vi skal give jorden videre til næste generation, og helst i samme stand, som vi overtog den i, fra generationen før os. Bæredygtighed er blevet et større og større samtaleemne, og noget rigtigt mange efterhånden går op i.

Hvorfor er bæredygtighed vigtigt?

Bæredygtighed er vigtigt fordi, de valg der træffes i hverdagen, har betydning og ikke mindst konsekvenser for, hvordan jorden klarer det. Konsekvenserne af vores handlinger, kan oftest ikke ses med det samme, men kan derimod have stor betydning i fremtiden. Bæredygtighed handler derfor om alt det, vi gør i hverdagen. Om vi køber genbrug, sortere vores affald ordentligt eller ej, og om vi cykler eller kører i bil. Alt dette er beslutninger, der er med til at sætte et fodaftryk plantet på jorden.

 

 

Hvad kan man som virksomhed gøre?

Det er blevet en større og større trend, at leve bæredygtigt og gå i miljøvenligt tøj. Derfor kan du som virksomhed med fordel gøre dig tanker om, om du vil være en del af trenden.

Virksomhedsejere kan gøre mange ting, for at tænke bæredygtigt. Hvis du som upcoming webshops eksempelvis sælger tøj, kan du med fordel tænke i bæredygtige materialer. Produktionen af blandt andet tøj i bambus, såsom bambus sokker og underbukser er blevet en stor trend, da bambus er et klimavenligt materiale, da der ikke bruges pesticider og kunstgødning i dyrkningsfasen, som der eksempelvis bruges ved bomuld. Bambus er hurtigt voksende, og breder sig naturligt i naturen, ved at så sine frø selv.

 

Bambus er blot en af de ting, man kan benytte sig af, for at tænke bæredygtigt. Men du kan også tænke i genanvendelige eller økologiske materialer, som eksempelvis Mads Nørgaard og Basic apparel gør.

Ved brug af blandt andet økologisk bomuld, mindskes brugen af vand, i forhold til eksempelvis en almindelig bomuldsproduktion.