I denne artikel har vi samlet en række gode tips og råd, til at bortskaffe dine anvendte kaffekapsler på en miljørigtig måde.

Kaffekapsler, såsom Nespresso eller Dulce Gusto kaffekapsler, er nemme at bruge, og gør det nemt at lave alle ens ynglings kaffer derhjemme. Når man har anvendt sine kaffekapsler er det dog vigtigt at man tænker på miljøet, og ikke bare smider de anvendte kaffekapsler i skraldespanden under vasken.

Smider man sine kaffekapsler i skraldespanden ender de nemlig på forbrændingen, hvor de vil udlede drivhusgasser under afbrændingen. På samme tid er de fleste kaffekapsler lavet i enten aluminium eller plast, som er materialer der er energitunge at fremstille. I stedet for at smide dem i skraldespanden, bør du i stedet sørge for at dine anvendte kaffekapsler bliver genanvendt.

Er dine kaffekapsler lavet af metaller såsom aluminium, så sørg for at få smidt dem i en metalbeholder til formålet når du bortskaffer dem. Det samme gælder for kaffekapsler i plast eller andre former for materialer, hvor du bør sørge for at sortere dem i deres respektive affaldsbeholdere.

Nogle producenter, herunder Nespresso, tilbyder deres kunder at man kan aflevere sine anvendte Nespresso kaffekapsler hos forhandlerne af Nespresso kaffekapsler. Det er et rigtig fint tiltag, men det kræver dog at man bor eller har sin gang i nærheden af en forhandler.

Komposterbare kaffekapsler

Da kaffekapsler lavet af både aluminium og plast giver store udfordringer for klimaet, kan man i stedet gå efter mere miljøvenlige kaffekapsler, de såkaldte komposterbare kaffekapsler.

Komposterbare kaffekapsler er lavet af bionedbrydeligt plantebaseret komposterbart materiale, ofte produceret med vind- vand- og solenergi, og indeholder naturlige råmaterialer. Sukkerrør er et godt eksempel på et naturligt råmateriale der anvendes ved fremstillingen af komposterbare kaffekapsler.

De komposterbare kaffekapsler er bionedbrydelige, og tåler derfor at man smider dem i den almindelige skraldespand. Med komposterbare kaffekapsler er du altså sikret et nemt og miljørigtigt alternativ, til de gængse kaffekapsler i aluminium og plast.

Kaffebønner og kaffemaskine er mest miljørigtig

Selvom vi er fans af kaffekapsler, så skal det alligevel nævnes at den mest miljørigtige måde at få lavet sin kaffe på, er på den gode gammeldags metode med kaffebønner og en almindelig kaffemaskine.

Der er godt nok en smule mere tid forbundet med den klassiske metode med kaffebønner eller pulver, samt maskine, end der er med de smarte kaffekapsler, men til gengæld kommer den klassiske metode med et forbedret miljø og klimaaftryk.

Der er altså masser af muligheder inden for kaffens verden, til at nyde lige nøjagtigt den kaffe man er gladest for, hvad enten det er den smarte måde med kaffekapsler, eller om man er til den gammeldags metode med kaffebønner og pulver, samt kaffemaskine.