Skal du holde sommerferie hjemme i haven? Fortvivl ej, for der er masser af muligheder for at holde en dejlig sommerferie selvom man bare skal være i haven.

Her er lidt inspiration til hvad du kan foretage dig i haven.

Gør haven til et uderum

Brug lidt tid på at tænke haven ind som et uderum – et sted, hvor I opholder jer på lige fod med stuen, køkkenet og soveværelset.

Der skal være mulighed for at slappe af, sidde ned, ligge ned eller være aktive. Sørg for borde og stole, et sted man kan lægge sig ned og tage en lur (for eksempel en pallesofa) og steder, hvor der er skygge eller læ for sol og regn.

Brug planter til at skabe en hyggelig stemning. Det kan være med til at sænke dit stressniveau i kroppen, hvilket specielt kan være en stor fordel hvis du lider af sygdommen PCOS.

Sov ude i haven

Det er blevet vældig populært at overnatte i det fri, både i sheltere og på camping. Du kan sagtens overnatte i din egen have. Måske har I et shelter eller kan gøre det til et sommerferieprojekt at bygge et. Men det kan også bare være et par nætter i telt på græsset eller terrassen.

Det giver en helt unik oplevelse at sove i sin egen have, for man hører lyd, som man normalt ikke er vant til. Fra fugle, pindsvin og andre dyr der opholder sig i haven om natten.

Og så er man dejlig udhvilet efter en nat under åben himmel.

Arranger en sommerfest

Det skal ikke kun være arbejde og ensomme dage. Hold en sommerfest for venner og familie. Du kan få en pølsevogn til at komme forbi, så slipper du for at skulle tænke på maden.

Folk kan evt. selv tage deres drikkevarer med, så sparer du lidt på budgettet.

Sørg for at der er masser af oaser, hvor folk kan slå sig ned, når de skal snakke med hinanden. Nogle gode havespil er også en rigtig god idé. Kongespil, stangtennis eller ringspil er nogle af de sjove og populære spil, som man gerne vil spille år efter år.

Slap af!

Giv dig selv tid til at slappe af i haven. Brug et par dage på at læse bøger, gætte krydsord eller hvad du normalt plejer at lave på en ferie.

Lad vasketøjet være, drop at gå i bad en enkelt dag og lad menuen være koldskål eller noget andet nemt. Det er sommer og du skal huske at nyde din ferie – også selvom den blot skal foregå hjemme i din egen have.