Hvorfor er det en god ide at vælge en bæredygtig opvarmningsløsning i din bolig?

Bæredygtighed. Grøn omstilling. Klimaforandring.

Ovennævnte er alle ord, der hyppigt bliver anvendt i den offentlige debat, og som lille husejer i den store verden, så kan det godt være ord, der er svære at forholde sig til. For hvad kan du som husejer gøre for bæredygtigheden, den grønne omstilling og for de uundgåelige klimaforandringer, der allerede hærger vores jord?

Her er det vigtigt at huske på, at lidt også er noget!

Et sted, hvor man som husejer naturligt kan gøre en forskel er at anvende en bæredygtig varmeløsning i sin bolig, såsom en varmepumpe.

 

Skån miljøet med klimavenlige energikilder

Det er vigtigt, at vi som forbrugere er opmærksomme på, hvad vores energiforbrug gør ved vores klode. Og derfor er det vigtigt, at vi som forbrugere, så vidt det er muligt, vælger at anvende mere klimavenlige løsninger til fx vores energiforbrug.

Fossile brændstoffer som kul, gas og olie udvinder meget CO2, hvilket bidrager negativt til den globale opvarmning. Derfor er det vigtigt, at man som forbruger vælger at anvende vedvarende energikilder til sit energiforbrug i hjemmet.

Betegnelsen vedvarende energikilder dækker over kilder til energi, som vi kan blive ved med at bruge – dvs. at de ikke slipper op. Det kan bl.a. være vind- eller solenergi.

 

Skift til en klimavenlig varmepumpe i din bolig

Anvender du på nuuværende tidspunkt naturgas, el eller olie til at opvarme din bolig med, så kan det være en god ide at udskifte denne løsning til en varmepumpe. Varmepumpen er en mere klimavenlig løsning, idet den anvender vedvarende energi for at fungere.

En varmepumpe fungerer nemlig på den måde, at den udvinder den energi, der er i luften omkring sit hus og omdanner denne energi til at lave varme indendørs.

Vælg en varmepumpe som din nye opvarmningsløsning og varm din bolig op med god samvittighed. Der findes tre forskellige slags varmepumper: luft til luft varmepumpe, luft til vand varmepumpe og jordvarmepumpe.

 

Husk eftersyn af varmepumpen

I Danmark er det lovpligtigt at få foretaget et årligt eftersyn af sin varmepumpe.

Hvert år vil du få besøg af en certificeret tekniker, der vil foretage en funktionstest på varmepumpen. Derudover vil han også afprøve og kontrollere at alt virker som det skal, samt rense den. Det er din sikkerhed for at varmepumpen altid fungerer som den skal.

Får man lavet sit årlige servicetjek af en professional, så får man samtidig 5 års garanti på varmepumpen.