Tagrender i zink står oftest højt på nybyggernes ønskeliste, når de skal vælge materialer til deres facader, profiler og tagrender på deres nye hus – og det er der mange grunde til. Hvis du også står og skal tage stilling til materialer til dit nye byggeprojekt, så læs med her, så du kan blive klogere på, hvorfor zink er et oplagt materialevalg til dine nye tagrender.

 

Langtidsholdbar løsning

En af de bedste grunde til at vælge zink tagrender, er at zink er et utrolig modstandsdygtigt materiale, når det gælder Danmarks hårde klima. Bor du tæt på kysten er dette særligt vigtigt at overveje, da der er mere vind og salt i vinden, sammenlignet med vinden i byerne.

Tagrender i zink er derfor det oplagte valg til dig, der ønsker en langtidsholdbar løsning, som ikke kræver vedligehold og reparationer.

 

Tagrender zink kan nemlig holde helt op til 100 år uden vedligehold, såfremt materialerne er behandlet og monteret korrekt. Derfor skal du ikke bekymre dig om tilbagevendende reparationer og udskift af tagrender, når du går med denne løsning.

 

En smukkere løsning end de andre

Traditionelle zinktagrender starter med at være blanke, men på sigt vil overfladen patinere som resultat af kontakt med vind og vejr. Materialet får derfor det efterspurgte og eksklusive udseende, som mange husejere er helt vilde med.

Det er den fine mørke grønne farve, der er tale om – og hvis du ønsker den helt fra start af vil mange blikkenslagere kunne tilbyde dig zink, der er for-patineret, så du får det smukke rustikke udseende helt fra start.

Patineringen gør desuden, at dine tagrender er endnu bedre beskyttet, da patineringen virker som et ekstra beskyttende lag for dine tagrender.

 

Gør noget godt for miljøet

Går du meget op i klima og miljø? Så er tagrender i zink også den helt rette løsning for dig. Zink er nemlig et naturmateriale, der nedbrydes naturligt over tid uden at belaste miljøet, ligesom mange andre metaller kan gøre. Derfor kan du med ro i maven vælge en zink løsning, uden at følge du gør noget skidt for vores miljø. Alt i alt er zink tagrender den bedste løsning for enhver husejer, der er på jagt efter en langtidsholdbar løsning, som stadig er rigtig flot og stilren i udseende.