Som husejer er en af de helt store og tilbagevendende opgaver at male vægge og lofter indenfor. Spørgsmålet er så bare, hvor ofte du skal finde malerpenslen og malerbøtten frem? Det guider vi dig til her.

 

Hvis malerarbejde ikke lige er det, du jubler hurra over, har vi en god nyhed. For når nogle vægge begynder at trænge, er det ikke nødvendigvis alle vægge og lofter i huset, der behøver have en omgang.

Spisestue og stue

Er der brugt god og holdbar maling, sidst der blev malet i disse rum, behøver du ikke male dem oftere end hvert 5. eller 7. år. Medmindre du ryger indenfor eller har en brændeovn. Har du ikke nogle af delene, vil malingen beskytte rigtig godt mod slid – også selvom du måske bruger spisestuen oftere, end hvad du bruger stuen.

Badeværelse og køkken

Køkkenet og badeværelset er begge to rum, der er langt mere udsatte for slitage end spisestuen og stuen. For køkkenet er særligt udsat for madrester, olieskænk og fedtede fingre, mens badeværelset i særdeleshed er udsat for fugt.

 

Det er alle sammen forhold, der er skyld i, at disse rum kræver maling meget oftere. I hvert fald hvis du gerne vil have, at rummene ser pæne og lækre ud. Det er også i disse rum, at det er særligt vigtigt at bruge maling af en høj kvalitet. For den vil i højere grad kunne modstå slitagen samt holde længere.

 

Køkkenet og badeværelset bør blive malet hvert 3. til 4. år – og i nogle tilfælde oftere.

Soveværelset

Maling i et soveværelse kan holde rigtig længe, såfremt det ikke er i et børnesoveværelse. For bruger du det ikke til andet end at sove i, er det ikke nødvendigt at male det, før der er gået 5 eller 7 år. Det er begrænset, hvor meget slitage, der vil være. Du kan dog med fordel vaske væggene ned engang imellem, så de ikke kommer til at se støvede ud. Men ellers er der intet, der behøver stresse dig her.

 

Har du dog børn, kan det være en god ide at male hvert andet eller tredje år, da børn som regel er lidt hårdere ved vægge. Her kan der hurtigt komme fedtede fingre, streger på væggene eller det, der er værre.

 

 

Vil du gerne vide mere om maling, kan du se mere her.

Du kan også besøge dette Website og læse om hvorfor det er en god ide at vælge maling der har svanemærket eller EU-Blomsten.