Når vintønderne har været brugt til at lager vin i forskellige lande rundt om i Europa, f.eks. Frankrig, Spanien og Italien, bliver de ofte solgt videre efterfølgende. Vintønder bliver genbrugt af vinbønderne mange gange, men på et tidspunkt er de ikke længere egnet til at lager vin. I stedet for at kassere dem og smide dem ud, bliver de heldigvis opkøbt af andre firmaer rundt i Europa, som giver vintønderne nyt liv. Det er både bæredygtig og godt for miljøet, og samtidig får vi glæde at vintønderne, som vi kan bruge til forskellige ting i vores hjem, både inde i huset og i haven.

 

Brug vintønden som regnvandstønde

En rigtig smart måde at genanvende en vintønde på i haven, er at lave den om til at regnvandstønde. Med få modifikationer, kan du nemt lave tønden om til en praktisk regnvandsbeholder. Den er ikke kun super velegnet til at holde på regnvandet, den er også meget flottere end de klassiske plastikregnvandstønder. En tønde i træ giver et meget mere naturligt look til haven, og det ser bare bedre ud generelt.

 

Lav vintønden om til et flot møbel

En anden smart måde at bruge en aflagt vintønde på, er at lave den om til at møbel. Hvis du har lidt gør-det-selv-mand i dig, skal der ikke meget fantasi og arbejde til, før du har lavet en tønde om til et rigtig flot møbel som kan bruges i hjemmet. Du kan både lavet det til et bord, en vintønde bar, en bænk, en stol eller noget helt fjerde. Mulighederne er mange, så det er bare om at sætte inspirationen i gang. Samtidig er det et rigtig sjovt fritidsprojekt, som du efterfølgende kan være stolt af. Det er altid fedt at have noget stående i hjemmet, som man selv har bygget.

 

Få unikke og anderledes blomsterkrukker til haven

Vintønder er utroligt holdbare og rustikke, og samtidig er de dekorative. Derfor er de helt ideelle til at lave om til blomsterkrukker i haven, når de er færdige som egentlige vintønder. Det giver haven nyt liv og en helt unik charme, som du ikke kan få ved de almindelige krukker til blomster og planter. Det er samtidig rigtig nemt at lave vintønden om det blomsterkrukker. Det eneste du skal gøre er at anskaffe dig en tønde, og derefter save den over på miden. På den måde har du halve tønder som kan bruges til blomster og planter. Hvis du vil gøre lidt ekstra, kan du efterfølgende slibe kanterne til, og give træet en omgang behandling. På den måde sikre du dig også, at de holder endnu længere. Husk at lave dræn i bunden, så evt. overskydende regnvand kan rende ud, og du på den måde ikke dræber planterne.