Flere og flere danskere benytter kontormøbler i hverdagen. Langt de fleste arbejdspladser er udstyret med professionelle kontormøbler i deres arbejdsmiljø, men også på hjemmekontoret bliver møblerne mere og mere almindelige. Mange tænker sikkert at kontormøbler en lidt en gammeldags ting, som både er klodset, i dårlige materialer, og hvor der ikke er tænkt særligt over hverken design eller bæredygtighed. Heldigvis er virkeligheden en helt anden. Mange, og særligt de danske producenter, designer møbler til kontoret med stort fokus på både bæredygtighed og flotte, stilrene designs. Både materialer og processer er i dag nøje udvalgt, så du som forbruger kan gøre både dig selv og miljøet en tjeneste, ved at vælge de rette produkter.

Ét af de mest populære kontormøbler til både arbejdsplads og hjemmekontor er det klassiske hæve sænkebord. Hæve sænkebordet giver brugeren mulighed for at indtage skiftende positioner i løbet af en arbejdsdag. Bordet består almindeligvis af en bordplade, et understel og noget mekanik, der får bordet til at kunne justeres. Mange af komponenterne er forholdsvist simple, og har i lang tid været af klassiske, nye materialer. I dag er langt de fleste producenter dog omstillet til en meget mere bæredygtig og miljøvenlig produktion, hvor materialerne er resultatet af genbrug, og produktionen er markant grønnere. Et godt eksempel på de miljøvenlige kontormøbler, er bordpladen på hæve sænkebordene. Bordpladerne er oftest udført i enten laminat eller spån. Spån er et let genbrugeligt materiale, så når du køber et bord med bæredygtig bordplade, har bordpladen været del i andre ting førhen. Det kan eksempelvis være at pladen har været del af en seng, et gulv, eller måske endda et andet bord. Ligeledes er der god mulighed for at genbruge materialet, når hæve sænkebordet en dag har udtjent sit formål og ikke længere skal benyttes.

 

Foruden de genbrugelige og bæredygtige materialer, lægger mange af særligt de danske producenter i dag vægt på en grønnere produktion. Mængden af udledningsgasser og skadelige stoffer er mindsket til det minimale, og sikrer produkter du kan købe og bruge med god samvittighed. Mange af de forhandlere der forhandler billige, bæredygtige kontormøbler, gør det helt klart hvordan deres produkter falder inden for den miljøvenlige kategori. Det står således altid beskrevet om bordet er kendetegnet af bæredygtighed og genbrug, så du kan vælge lige netop de produkter der er de rigtige for dig og miljøet.

 

Du kan finde billige bæredygtige kontormøbler hos forhandlere overalt i Danmark. Mange af forhandlerne agerer udelukkende online som webshops, og leverer hurtigt direkte til din dør. Priserne er ofte til at overkomme, også selvom produkterne og produktionen er bæredygtige og miljøvenlige. Du kan desuden altid sammensætte designs og modeller der matcher lige netop dine behov, så f.eks. et hæve sænkebord ikke behøver være et stort monstrum der optager al for meget plads. Du kan i langt de fleste tilfælde sammensætte både bæredygtige kontormøbler, bordplader og understel, så du opnår et look der komplimenterer lige netop dit hjem og dit hjemmekontor.