Hos Shopunika betyder det meget at vi kan skåne miljøet hvor det er muligt. Derfor er vi også superstolte af at vores krukke produktion i Vietnam er bæredygtig. Det gælder både hvad angår arbejdsforhold, miljø og bæredygtighed.

I Vietnam er det et familie fortagende

Når vi har været ude og finde nye krukkekunstnere, har det været en vigtig faktor at det er under ordnede forhold. Det bliver selvfølge aldrig som i Danmark, men de ansatte skal haveordentlige forhold og vi vil ikke se børnearbejde

I Vietnam er det helt normalt at det er hele familien der arbejder, så børnene hjælper også til når dr skal produceres glaserede havekrukker, eller en af de andre skønne typer krukker der bliver produceret. Det er på den måde kunsten går i arv fra generation til generation.

Når det er lavsæson, bruger de deres tid på at fylde nogle af lagerne op, det kan være med krukkefødder eller underskåle. Noget vores samarbejdspartner er supergode til, er at sikre at en fra hver familie, også har arbejde i lav sæsonen. Så de værner om hinanden.

Leret i Mekong Deltaet der bliver til din glaserede havekrukke

I Mekong Deltaet bliver der dyrket en masse ris, som bliver spist i hele landet og eksporteret rundt i verden. Når der har været dyrket ris på en mark i ca. 10 år, er der ikke længere nok energi og næring til at dyrke ris, det er nu at vores krukke producenter kommer forbi.

Lige her graver de leret ud og transportere det til de nærtliggende ”krukkefabriker” Det er en smart måde at hjælpe de familier der bor i området, da det skaber flere arbejdspladser.

Hvordan krukkerne bliver brændt?

Der skal bruges rigtig meget energi til at brænde de glaserede havekrukker. De bliver brændt ved 1200-1300 grader, så der går meget brændsel til en produktion. Derfor betyder det meget at alt deres brændsel kommer fra overskuds materiale efter ris produktionen. De bruger nemlig ris skaller som eller skulle være bortskaffet på en anden måde. Det er med til at skabe den bæredygtige produktion

God samvittighed med din nye krukkehave

Så hvis du har planer om at lave en skøn krukkehave til foråret, kan du roligt forsætte med planerne. Du kan både får din flotte krukkehave, og du kan sikre dig at dine nye krukker er produceret ansvarligt, både hvad angår miljø og medmenneskelighed.

Vi har skrevet en lang blog, hvor vi giver dig alle de bedste tips til at lave den perfekte krukkehave. Du kan læse alt om din drømme krukkehave her.

 

Hvad med emballagen som krukkerne komme hjem i?

For at vi kan transportere krukkerne sikkert hjem til Danmark, bliver de naturligvis nød til at være pakket godt ind. Det kan virke som store mængder pap, der går til spilde, derfor er vi begyndt at gemme alt pappet og bruger det nu til at pakke den enkelte krukke inden den skal sendes ud til dig.