Du er måske en af de mange tusindvis af danskere som har arbejdet hjemme under corona, hvis ja, så er du måske også en af de tusindvis af danskere som har fundet ud af at deres kontorstol, hvis du ejer en, ikke er optimal til længerevarende siddende arbejde. Derfor vil denne artikel forsøge at guide dig i jagten på en ny kontorstol, som har de funktioner dig og din krop har brug for at få en effektiv og produktiv arbejdsdag, hvor du samtidig ikke belaster kroppen mere end højst nødvendigt.

Dit behov?

Den første overvejelse er dit behov. For alt tyder på at vi kommer til at arbejde mere hjemmefra i fremtiden, og hvis du hører til den målgruppe, så kan du forvente i hvert fald en hel hjemmearbejdsdag om ugen, hvis ikke mere. Hvis du derimod ikke forventer dette og du kan skal svare på enkelt mail eller to til tider, så behøver du nok ikke foretage den helt store investering, hvis overhovedet nogen. For hvor meget du bruger din kontorstol har betydning for hvilken kontorstol du skal købe, hvis du sidder mere end 8 timer om dagen, så er det vigtigt den har en række funktioner, således du kan indstille den til dig og din krop.

Funktioner

Ergonomiske kontorstole er blevet et af de helt store ord indenfor kontorbranchen, og med god grund. For de er med til at sikre dig og din krop velbehag. Men ordet er flydende og har varierende betydning for forskellige mennesker. Men som udgangspunkt skal det forstås som et sammenspil mellem dig og kontorstolen, den skal altså kunne indstilles efter behov. Og præcis hvad er dine behov? Har du allerede nu ondt i ryggen efter en lang dag? Så er dit behov nok en kontorstol med lændestøtte. Dog vil anbefalingen altid være at din nye kontorstol som minimum har en række basisindstillinger. Den første af disse er højdejustering, altså muligheden for at køre kontorstolen op og ned, det har de fleste. Stolen skal indstilles således at dine fødder er solidt plantet på jorden og dine knæ i 90 graders vinkel. Sædedybderegulering er en anden vigtig funktion, den giver dig mulighed for at skubbe sædet frem og tilbage. Den funktion er vigtig for at undgå at blodtilførslen til de nedre ben ikke bliver afskåret. En tredje vigtig funktion er synkronvip, som giver dig mulighed for at læne dig tilbage i stolen, mens sæde og ryg følges ad.

Tilbehør til kontorstolen

Den sidste overvejelse du skal gøre dig, er hvilket tilbehør du har brug for. Hvis du har smerter i enten nakke eller skulderne, så skal du overveje at investere i armlæn og/eller nakkestøtte. Disse støtter dig i løbet af arbejdsdagen og sparer dig for evt sætningsskader.