Værktøj er vejen frem, hvis du vil gøre dit arbejde og de praktiske opgaver lettere for dig selv. En kategori under værktøj er lufttryksværktøj, hvor det centrale redskab er en kompressor, men hvad er op og ned når det gælder kompressorer? Hvilke slags findes der? Og hvad kan de gøre?

Hvad kan en kompressor anvendes til?

Kompressoren er et meget alsidigt værktøj, der kan anvendes til en lang række forskellige aktiviteter – både til det private i hjemmet, samt som et værktøj til kommercielt brug. En kompressor er en god investering, der sandsynligvis vil dække lang de fleste af dine trykluftsbehov. Hvis du er interesseret, så køb kompressor hos PrimusDanmark.dk. De har, med deres store udvalg og gode priser, højst sandsynligt den kompressor du leder efter.

 

En kompressor kan vise sig som en rigtig god investering, i de fleste gør-det-selv hjem eller hvis du blot er ejer af hus og have, eller en bil for den sags skyld. En kompressor kan eksempelvis anvendes til at male med, hvis du sætter den til en malerpistol, og kan dermed spare dig for mange timers slid og arbejde. Derudover gør den det muligt, at male nye overflader, som du ikke tidligere kunne, hvis de eksempelvis var for kantede eller ujævne. Det er praktisk og nemt. En kompressor kan også være rigtig praktisk, hvis du er bilejer. Hvis dækkene er løbet tør for luft, eller du lige har skiftet til vinter eller sommerdæk, kan den være meget handy. Den vil kunne spare dig en tur til mekanikeren eller til tanken på halvflade dæk. Derudover kan du trykluftspule støvet ud af bilen, der normalt ville være besværlige at rense. Eksempelvis under sæderne eller på måtterne. Generelt vil en kompressor gøre det muligt, at rengøre meget af dit værktøj nemmere, hurtigere og bedre. Eksempelvis en motorsav, hvor savsmuldet normalt kan være meget besværligt at få ud.

 

 

Forskellige former for kompressorer

Der findes generelt to forskellige kompressorer: en almindelige kompressor og en skruekompressor. Skruekompressoren er ofte til industrielt eller kommercielt brug, og bliver ikke varm på samme måde som den almindelige, og kan derfor arbejde med 100% intermittens. De kan dog være for dyre og for store til privat brug, hvor en alm. kompressor ofte er rigeligt. Her findes dog også forskellige variationer, der hver især er gode til hver deres ting. Nogle bruger strøm, nogle bruger benzin, nogle er store, nogle er små, nogle er lydsvage – listen fortsætter, men der findes en til hvert behov.