At tingene skal være bæredygtig og miljørigtige er noget, som i den grad er blevet en del af den almindelige danskers hverdagsliv. Derfor tænker flere og flere også i denne retning, når de skal ud at erhverve sig nye ting til hus og have.

 

Netop miljøet er en af grundene til, at komposithegnet hitter i Danmark lige nu. Hegnet er nemlig det bæredygtige valg, når du ønsker at afskærme din have. Hegnet er lavet af 60 % træ, 30 % plastik og 10 % bindemiddel. Mange tænker måske, at de 30 % plastik ikke er godt for miljøet, men faktisk er det lige det modsatte i dette tilfælde.

 

Plastikken er nemlig med til at gøre, at hegnet kan holde i op til 20-25 år, hvilket er væsentligt mere end et hegn af naturligt træ. Det vil sige, at der ikke skal lige så mange ressourcer til, da du ikke behøver skifte hegnet særlig ofte. Derudover skal hegnet ikke efterbehandles, og dermed påføres naturen ikke giftige midler, der skal forlænge livet på hegnet. Sidst men ikke mindst, så er mange hegn i træ trykimprægneret, hvilket ikke blot er dårlig for miljøet, men direkte giftigt for både mennesker og natur.

 

Er der så nogle ulemper ved komposithegnet? Det er naturligt svært at finde et materiale, hvor der ingen ulemper er. Men set ud fra de fordele, som komposithegn tilbyder, så er der nærmest ingen ulemper ved et komposithegn. Ulemperne omhandler bl.a., at et sort komposithegn kan blive forholdsvis varmt, hvis solen skinner direkte på det. Derudover vil komposithegnet falme med årene, når det bliver udsat for sol, vind og vejr. Dette er natulig for alle materialer organiske som uorganiske, og noget der ikke er til at undgå.

 

Få professionel hjælp til at sætte hegnet op

 

Når du skal have et komposithegn, så kan du enten vælge at hente hegnet ved et byggemarked, eller du kan vælge den professionelle løsninger. Her kommer en håndværker ud og hjælper dig med at få netop det hegn, du drømmer om, som både er vedligeholdelsesfrit og godt for miljøet. Derudover tilbyder mange håndværkere en kundeservice, som man ikke kan forvente af et byggemarked. Mange håndværkere vælger at gøre jobbet helt optimalt, hvor de kommer ud til deres kunder og foretager opmålinger til det nye hegn. Her kan man også se prøver at komposithegnet, så man bedre kan danne sig et indtryk af materialet inden de vælger farve og struktur.

 

En håndværker til komposithegn er den optimale løsningen til dig, der ved, at du ikke vil kunne sætte hegnet op selv, samt ønsker at have en fornemmelse af den håndværker, som du vælger til at montere dit hegn. Et komposithegn er ikke den dyreste løsning på markedet, men resultatet er noget, som man skal se på ofte, og derfor kan det uden tvivl godt betale sig at vælge en dygtig håndværker.