Under Corona har flere og flere fundet glæden ved at bruge tiden i haven, når solen skinner. Derfor er der i mange hjem også skruet op for budgettet, når det kommer til at indrette og møblere haven.

 

Der er dog også kommet et større behov for, at man overvejer det miljømæssige aspekt, når man skal ud at erhverve sig noget nyt. Hvad end det er økologien i køleskabet eller bæredygtigheden og fairtraden i pudestoffet, så går danskerne mere op i disse faktorer.

 

Hos Bambusterrasse.dk mærker vi derfor også en øget efterspørgsel på vores produkter som bambushegn samt terrassebrædder i bambus. Dette skyldes bl.a., at bambus er en hurtig voksende plante, hvilket betyder, at produktionen går meget stærkt. At lave en terrassebrædde i bambus kræver altså ikke, at man fælder et CO2-optagende og langsomt voksende træ.

 

En blandt mange grunde til at vælge bambus er, at planten er ekstra hård og slidstærk. Dette vil sige, at de fleste vil have glæden af fx deres bambus terrasse længere tid end de ville med en almindelig terrasse af træ. Derudover optager bambus mere CO2 end træer gør, samt frigiver ca 35% mere ilt træerne. Ønsker du at inddrage miljøaspektet, når du vælger terrasse eller hegn, så kan bambus meget vel være den rette løsning for dig.

 

Terrassebrædder og hegn i bambus, der ligner træ

 

Ved første øjekast ligner vores produkter ikke, at de er lavet af bambus. Det skyldes, at mange forbinder fx et bambushegn med nogle tynde bambusrør, der er bundet sammen. Disse bidrager med en smuk asiatisk inspireret stemning, men desværre er produktet ikke særlig holdbar.

 

Vores ønske har været at forhandle et produkt, der både tilbyder et æstetisk flot og nordisk udtryk samt er holdbart og i en kvalitet, der kan holde i rigtig mange år.

 

Vores brædder kommer i flere forskellige farver og strukturer, så der er mulighed for, at du kan vælge det design, der passer bedst til jeres ønsker og drømme om udtryk. Brædderne ligner til forveksling træ af en eksotisk sort, hvilket også stemmer godt overens med netop hårdheden af bambusmaterialet.

 

Hvordan foregår produktionen?

Når man arbejder med bambus, så skal den importeres fra Asien. Her vokser bambussen sig hurtig og stor på rekordtid. Faktisk kan et bambusskud vokse op mod 30 cm på én dag, når den er i sin vækstperiode. Det tager ca 5 år før man kan høste bambusstilkene, så de har den optimale tykkelse og længde. Bambus vokser dog forskelligt, og skal derfor også høstes på forskellige tidspunkter. Helt lavpraktisk betyder det, at skoven aldrig kommer til at stå bar.

 

Når bambussen er høstet fjernes den indre og ydre bark, hvorefter stilkene koges for at fjerne eventuelle dyr. Stilkene udsættes for termisk behandling i en kedel gennem damptryk og varmeforsyning, hvilket er med til at øge holdbarheden. Den termiske behandling tilfører desuden farvetonerne, så den er varm og sensuel.

 

Vælger man bambus som materiale til terrassen eller hegnet, så går man hverken på kompromis med designet, miljøet eller holdbarheden.