Spiser du LCHF, og vil du gerne undgå madspild, når du laver mad derhjemme, kan det være en rigtig god idé for dig at få en LCHF måltidskasse. På den måde kan du være sikker på kun at få de råvarer, som du skal bruge til dine rette, og dermed ender du ikke med at have en masse ingredienser liggende i dit køleskab og i dine køkkenskabe, som ender med at gå over dato, så du bare er nødt til at smide dem ud.

Der er rigtig mange husstande landet over, hvad enten de spiser LCHF eller ej, der smider kilovis af mad ud hver eneste uge, og det er en stor skam, da det nemt kan undgås, hvis man bare tænker sig om og tænker over det i sin dagligdag og sine indkøbsvaner.

Mere bæredygtigt med mindre madspild

I denne tid handler det jo om at være så bæredygtig som mulig. Vi må alle gøre, hvad vi kan, og et af de steder, hvor vi virkelig kan ændre vores adfærd, er når det kommer til madspild. Rigtig mange danskere smider stadig alt for meget mad ud hver eneste dag, og på årlig basis bliver det til rigtig mange kilo mad pr. husstand, som bare ryger direkte ud i skraldespanden.

Når du får en måltidskasse, er der jo afmålt til hver eneste måltid mad, og på den måde ligger du ikke lige pludselig inde med et kilo kartofler mere, end hvad du skulle have brugt, eller tre agurker mere, end hvad du havde planlagt at bruge. Alt det, du får i din LCHF måltidskasse, er afstemt til de opskrifter og dermed retter, du får råvarer til at lave. På den måde har du i hvert fald ikke råvarer til at ligge i lang tid og blive for gamle, og hvis der er mad i overskud, når du har lavet dine retter, kan du jo altid gemme det som rester til en anden dag i stedet for at smide det ud.

Spis LCHF med god samvittighed

Vælger du at få din LCHF mad i en måltidskasse, kan du altså spise LCHF med god samvittighed uden at tænke for meget over, hvor meget mad du smider ud hver dag. For der kommer ikke til at være særlig meget, når du begynder at lave mad ud fra måltidskasser.

Skulle du en dag stoppe med at spise LCHF, er der også gode muligheder for at finde andre typer måltidskasser, som du kan prøve af. Der er også måltidskasser med “almindelig” og varieret kost, hvis du ikke følger en fast diæt eller en stram kostplan. Men er du i gang med LCHF pt., er det jo bare med at få dig sådan en måltidskasse.