Elbiler bliver mere og mere populære hver dag. Ligesom konventionelle biler er der visse fordele ved at bruge en elbil. Her er de få vigtigste, som du skal huske på:

På prosiden er elbiler energieffektive, er gode for miljøet og kræver ikke så meget vedligeholdelse som traditionelle benzindrevne biler.

Fordele ved elbiler

Pro: Elbiler er energieffektive

Energieffektivitet henviser til den mængde energi fra brændstofkilden, der omdannes til reel energi til at drive hjulene på et køretøj. AEV’er er langt mere effektive end konventionelle benzindrevne køretøjer: AEV-batterier omdanner 59 til 62 procent af energien til køretøjets bevægelse, mens gasdrevne køretøjer kun omdanner mellem 17 og 21 procent. Det betyder, at der ved at oplade en AEV’s batteri bruges mere til at drive køretøjet end ved at fylde op ved en benzinpumpe.

Pro: Elbiler reducerer emissioner

Reduktion af emissioner, herunder reduceret forbrug af brændstof, er en anden fordel for helt elektriske biler. Fordi de er afhængige af et genopladeligt batteri, skaber kørsel i en elbil ikke nogen udstødningsemissioner, som er en vigtig kilde til forurening i USA. Desuden betyder det genopladelige batteri, at der bruges langt færre penge på brændstof, hvilket betyder, at al energi kan komme fra indenlandske kilder (og ofte gennem vedvarende ressourcer som f.eks. solcelleanlæg). Find det store udvalg af ladestationer her. Vi har danmarks laveste priser på vægladere.

Den forbedrede batteriteknologi i dagens lette AEV’er betyder, at de kan køre 160 km, mens de kun bruger 25-40 kilowatttimer (kWh) elektricitet. Hvis man antager, at din elbil kan køre tre miles pr. kWh, kan elbilen køre ca. 43 miles for 1,00 USD. Til sammenligning, hvis vi antager, at benzin koster 2,50 $ pr. gallon, vil en gennemsnitlig benzinbil med en brændstofeffektivitet på 22 miles pr. gallon kun kunne køre 16 miles for den samme pris. Den afstand, der tilbagelægges for en brændstofpris på 1,00 USD, er næsten fire gange så lang med et elektrisk køretøj.

Pro: Elbiler har en høj ydeevne og kræver kun lidt vedligeholdelse

Fuldt elektriske biler er også højtydende køretøjer, hvis motorer ikke kun er støjsvage og glatte, men kræver mindre vedligeholdelse end forbrændingsmotorer. Køreoplevelsen kan også være sjov, fordi AEV-motorerne reagerer hurtigt, hvilket gør dem lydhøre med et godt drejningsmoment. AEV’er er generelt nyere end deres benzindrevne modstykker og er ofte mere digitalt forbundet med ladestationer, der giver mulighed for at styre opladningen fra en app.